• 30nov
      • 05dec
          • Vyučovanie tak trochu inak

            „Najlepší montér stavebnice MERKUR“

            Študenti učňovských odborov musia disponovať manuálnou zručnosťou pri montáži, demontáži, opravách alebo údržbe vozidiel. V školských dielňach sa naučia používať rôzne nové technické zariadenia a nástroje. No súťaž o najlepšieho montéra bola ale trochu iná. Sústredila sa na rýchlosť, zručnosť, nápaditosť....

            Žiaci sa naučili používať svoje vedomosti a zručnosti na čítanie plánov a návodov. Naučili sa používať logické myslenie a zdokonalili sa v montáži a demontáži.

            Pri prvom pohľade na fotografie si každý jeden povie, že podobné aktivity sú určené pre deti do detských izieb. Opak je však pravdou. A také bolo aj vyučovanie v školských dielňach... tak trochu iné... 

            1. miesto -  Jaroslav Lymarenko

            2. miesto -  Artem Kotiuha

            3. miesto -  Róbert Šnajder

            Všetkým žiakom srdečne gratulujeme!

            Fotky nájdete vo fotogalérii.

             

      • 29nov
      • 28nov
          • FLiP Viedeň

            Cieľom exkurzie bol 24. 11. 2022 Erste Financial Life Park vo Viedni. Jedinečný projekt interaktívneho finančného vzdelávania poskytol žiakom školy podnikania nielen nové poznatky, ale aj zábavu a výzvy. Zároveň podporil kritické myslenie, svoje názory si žiaci mohli porovnať s realitou.  Každý žiak dostal pri vstupe tablet, tzv. digitálnu peňaženku, ktorá ho sprevádzala celou prehliadkou. Počas dvoch hodín sa žiaci venovali plánovaniu, rozpočtu, finančným rozhodnutiam a ich dôsledkom, dozvedeli sa fascinujúce finančné fakty, zlepšili si zručnosti v hospodárení s peniazmi. 

            A aby tento náročný program naši žiaci zvládli, zastavili sme sa po ceste aj v čokoládovni Hauswirth v Kittsee. 

             

      • 25nov
          • Pilotné školenie  v HTL Mödling - Rakúsko

            V stredu 23.11.2022  sme sa ako partnerská škola DSA v  rámci projektu Interreg Slovensko–Rakúsko, zúčastnili so žiakmi  našej školy, pilotného školenia  v HTL Mödling.

            Na začiatku sme boli oboznámení s históriou, ale aj so súčasnosťou školy. Po ukončení prednášky sme sa presunuli do priestorov odborného vzdelávania študentov HTL Modling. Naši študenti si mohli pozrieť úroveň vybavenia technických dielní.  Profesori a majstri  predniesli v krátkosti činnosti v jednotlivých dielňach a popísali vedomosti študentov pri ovládaní a programovaní technických zariadení v dielňach.

            Spoločne sme  zhodnotili vzájomnú  spoluprácu a dohodli sme sa že budeme vzájomne hľadať priestor na ďalšiu spoluprácu.

      • 25nov
          • Pilotné školenie - DSA Trnava

            V utorok 22.11.202 sme hostili v našej škole partnerskú školu DSA z Trnavy. Obidve školy sme súčasťou spoločného projektu Interreg Slovensko – Rakúsko. Uskutočnilo sa pilotné školenie v rámci projektu. Žiaci počas prezentácie boli oboznámení s históriou a so súčasnosťou našej školy. Po prehliadke odborných dielní sme sa venovali našej hlavnej téme – robotizácia a budúcnosť školy. Žiaci sa oboznámili s našim robotom, ktorý bude pracovnou pomôckou pri základných prácach našich žiakov na odbornom výcviku. Veríme, že tento deň bol ďalším krokom pre našu spoločnú spoluprácu a rozlúčili sme sa s víziou nových projektov.

      • 25nov
          • Druháci v projekte eTwinning

            Prvá spoločná aktivita projektových partnerov medzinárodného projektu Mám na to MONEY? sa uskutočnila 21. 11. 2022 formou online webináru. Druháci zo školy podnikania sa spolu so študentmi z OA Stará Ľubovňa, OA České Budějovice a študentmi z poľského  XV Licea v Bydgoszczzo pod vedením pána Andreja Nejedlíka rozhodli zistiť "Ako na vreckové". Počas zaujímavého webinára zdôraznil, že ako bude študent hospodáriť so svojím vreckovým dnes, tak bude v budúcnosti "gazdovať" so svojim domácim rozpočtom.

      • 14nov
      • 23okt
          • Deň otvorených dverí - 1.12.2022

            Srdečne Vás pozývame na " Deň otvorených dverí na našej škole ", ktorý sa uskutoční  1. decembra 2022 od 9.00 hod. do 15.00 hod.:

            Pre školský rok 2022/2023 ponúkame nasledovné odbory:

            Študijný  odbor:

            škola podnikania : zameranie -

             a) obchod a služby (maturitná skúška)

             b) doprava a logistika (maturitná skúška)

            Učebný odbor:

            autoopravár: zameranie -

            mechanik, lakovník, karosár, elektrikár ( záverečná skúška)

            Všetci ste srdečne vítaní !

      • 23okt
          • ALZA - exkurzia

            Kroky druhákov a tretiakov zo školy podnikania mali 17. 10. 2022 jasný cieľ – ALZA na Diaľničnej v Senci. V logistickom centre navštívili s výkladom zamestnanca 5 oddelení – príjem, skladovanie, potvrdenie objednávok, pikovanie a expedícia tovaru. Otvorené oči, uši pri prehliadke sa žiakom zišli pri záverečnom testovaní. Žiakom sa exkurzia nadmieru páčila a viacerí uvažujú o brigádach alebo o zamestnaní sa v ALZE po skončení štúdia. Veríme, že sa nám podarí nadviazať trvalú spoluprácu, či už vo forme exkurzie, odbornej praxe alebo brigád.

      • 16nov
          • EDU LAB Bratislava

                 V rámci vzdelávacieho prosesu na našej škole SOŠ AaP Kysucká Senec sme navštívili pojazdné laboratórium nadnárodnej spoločnosti WV Group – Škoda EDU LAB v Bratislave.

             Na exkurzii sa študenti oboznámili s najnovšími trendmi výskumu a vývoja vozidiel spadajúcich do koncernu WV Group Škoda EDU LAB.

            V priebehu hodinovej prezentácie  sa študenti konkrétne oboznámili, akým spôsobom sa pomocou termovízie zisťujú tepelne preťažované technologiské súčasti pri prevádzke vozidla. V praktickej ukážke mohli vidieť ako dochádza k využitiu robotických rúk v praxi alebo použitie 3D tlačiarní na výrobu súčiastok vo vozidlách koncernu WV Group. Ďalej sa dozvedeli ako sa získavajú vedomosti v moderných vzdelávacích systémoch  pomocou virtuálnej reality pri rozoberaní a skladaní vozidiel a ich rechnologických častí.

            Na externom pracovisku sa dozvedeli informácie o najnovších trendoch v elektromobilite , alebo o spolupráci pri vývoji hybridných pohonov a spolupráci pri zdokonalovaní ťažkej techniky ťahačov spoločnosti SCANIA .

      • 19okt
          • Exkurzia - HTL Mödling - partner projektu Interreg

            V rámci nášho medzinárodného projektu Interreg SK-ATprojektu Interreg,sme sa zúčastnili exkurzie u nášho projektového partnera HTL Mödling. Zúčastnili sme sa na DOD v HTL Mödling a v najväčšej vodnej elektrárni Verbund na Dunaji vo Viedni.Absolvovali sme exkurziu spojenú s prezentáciou histórie a potenciálu vodných elektrární VERBUND v Rakúsku. Navštívili sme priestory spojené s elektromechanickým vybavením elektrárne, a to konkrétne turbínovú halu (s veľkými meničmi). Najzaujímavejšou časťou prehliadky bola záverečná časť, a to  prehliadka v nižších častiach elektrárni spojená s prehliadkou jednej zo šiestich turbín.

            Následne sme sa presunuli k podstatnej časti dňa, a to na oficiálny DOD HTL Moedling vo Viedni. Na začiatku sme absolvovali krátku inštruktáž spojenú s krátkou videoprezentáciou HTL, ktorá sa týkala bohatej histórie školy. HTL Moedling patrí svojou rozlohou, vybavením a historickým nádychom budovy naozaj medzi významné stredné školy v Rakúsku. 

            Veríme, že aj táto skúsenosť prinesie dobré nápady pre ďalšie napredovanie našej školy.

            Foto: viď vo fotogalérii

      • 24okt
          • Dotácia - mesto Senec

            Našej škole bola poskytnutá od mesta Senec dotácia pre projekt „ Lavičky a kvetináče „ v grantovom programe Výzva 2/2022 Podpora vzdelávacích aktivít – vzdelávanie a školstvo.

            Finančné prostriedky vo výške 850,00 € boli použité na nákup 2ks lavičiek a 4ks kvetináčov, ktoré  skrášlia vstup do školy / viď fotogalériu /.

      • 19okt
          • Cvičné firmy nácvikom

            Dňa 18. 10. 2022 sa žiaci III.E v sprievode p. riaditeľky Ing. Ľ. Hrubanovej a učiteľky cvičných firiem Ing. J. Krasňanskej zúčastnili Medzinárodného veľtrhu cvičných firiem Slovensko 2022 v Gbeľanoch. Netradične, nesúťažne - v úlohe pozorovateľa. Cvičná firma tretiakov je na prahu svojho vzniku.  Ako sa hovorí, je lepšie 1 krát vidieť ako 100 krát počuť. Verím, že „tréning“ z veľtrhu prinesie svoje ovocie.

      • 19okt
          • eTwinning aj u nás

            V dňoch 13. až 15. 10. 2022 sme sa v Trenčíne stretli my, učitelia stredných odborných škôl zo Slovenska, Česka a Poľska, aby sme pre svojich žiakov našli partnerov z iných škôl na vzájomnú spoluprácu prostredníctvom eTwinningu. Vytvorené projekty nám umožnia spestriť výučbu a posilniť viaceré kompetencie našich žiakov. Začíname v novembri 2022! Informujeme Vás.

      • 19okt
      • 19okt
          • Jablkové hodovanie

            Očakávaný 8. 10. 2022 priniesol nielen dobré počasie, ale najmä skvelú koordináciu žiakov, rodičov a učiteľov pri príprave sladkých dobrôt z jabĺčok. Mnohí z nich nielen zabezpečili suroviny, piekli, ale aj kupovali. Silná zostava predávajúcich z III.E v spolupráci si R. Schwartzom zo IV.E, podporená účasťou aj pani Mgr. M. Sebíňovej, predala čo mohla – a teda bolo toho viac ako dosť 😊 „Jablkové“ tržby z predaja sú určené na financovanie aktivít žiakov našej školy. Všetkým zúčastneným ďakujeme pekne😊

            Ing. J. Krasňanská – koordinátorka Študentského parlamentu

      • 19okt
          • Biela pastelka – koľko sme vyzbierali?

            Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska nám poslala nasledovnú správu:

            Ďakujeme veľmi pekne, že sa Vaša škola zapojila do zbierky Biela pastelka 2022. Vaši študenti boli snaživí, za čo im patrí naše veľké ĎAKUJEM! Spolu vyzbierali krásnych 158,29 €.  Ďakujeme za spoluprácu a tešíme sa opäť o rok :)

             

            Ing. J. Krasňanská – koordinátorka Študentského parlamentu

             

      • 12okt
      • 12okt
          • Zmena vyučovania

            Vážení rodičia, žiaci,

            v piatok bude zatvorená škola z technických dôvodov. Vyučovanie sa uskutoční online formou. Presnejšie informácie sa žiaci dozvedia zajtra t. j. 13.10.2022 na vyučovaní od svojich triednych učiteľov a majstrov odborného výcviku.

            Vedenie školy.

             

             

      • Kontakt

        • Stredná odborná škola automobilová a podnikania Senec
        • sos.senec@region-bsk.sk, riaditel@sossc.sk, sekretariat@sossc.sk
        • 0915 835 195, 02/45 92 49 58 - riaditeľka školy 02/45 92 49 51 - vrátnica školy 0918 804 973 - zástupkyňa riaditeľky 0905 277 902 - vedúci hospodársko technického úseku
        • Kysucká č.14 903 01 Senec Slovakia
        • 36064386
        • 2021687437
        • 02/45924951
      • Prihlásenie