• 20dec
      • 19dec
      • 05dec
          • Úspech cvičnej firmy Dancing Queens na veľtrhu v Seredi

            Nová cvičná firma žiakov III.E Dancing Queens pod vedením Ing. J. Krasňanskej si po prvý krát otestovala svoje schopnosti na 6. kontraktačnom veľtrhu cvičných firiem v Seredi. V konkurencii 14 cvičných firiem obsadila pätica súťažiacich: A. Blaho, K. Gundová, N. Kačová, D. Rendeková, P. Žák  v kategórii:

            Najlepšia vizitka – 1. miesto,

            Najlepšia elektronická prezentácia – 2. miesto. 

            Blahoželáme!

            Začiatky bývajú ťažké. Najlepšou skúsenosťou je priama účasť žiakov na veľtrhu. Zručnosti, skúsenosti nadobudnuté na veľtrhu sú cenným základom pre existenciu cvičnej firmy v budúcnosti.

            Viď.fotogaléria

      • 27nov
      • 26nov
      • 26nov
          • Privítali sme prvákov

            V pondelok 25. novembra sme na Veľkej pirátskej imatrikulácii slávnostne imatrikulovali našich kamarátov – prvákov z odborov škola podnikania a autoopravár. Tým sme ich nielen prijali medzi poriadnych školských pirátov, ale sme sa aj spoločne veľmi dobre zabavili.

            Prváci nám ukázali, ako:

            • vedia tancovať J,
            • zvládnu zákerné pirátske úlohy,
            • sa tvári mladý pirát, keď musí zjesť citrón s horčicou alebo kyslú uhorku s pikaomJ,
            • dôstojne prisahať vernosť škole, svojim učiteľom a spolužiakom.

            Teraz, po slávnostnom pasovaní dúfame, že našim novým pirátom vydrží ich entuziazmus aspoň nasledujúce štyri roky.

      • 26nov
          • EKOLÓGIA a SOŠ AaP Senec.

            Dunaj -DonauDunavDunaДунавDunărea - je druhá najdlhšia európska rieka a najdlhšia rieka v Európskej únii. Ako súvisí s našou školou? Aké väzby nás spájajú s touto majestátnou takmer 3000 kilometrovou riekou?Je to krátky úsek vedľajšieho toku, ramena Dunaja, úsek na území Slovenska kde pomáha pri jeho očiste a údržbe študent, ktorého už poznáme z predošlej prezentácie.

            Alex Benický je študentom 2.V triedy odboru autoopravár – mechanik, kde dosahuje veľmi dobré výsledky. To, že sa vo voľnom čase sa venuje technike a technické vedomosti realizuje na svojom vlastnom minitraktore, sme si už napísali.

            Čo sme však nevedeli, je to, že je ekologickým aktivistom pri údržbe a očiste malého Dunaja. V rámci voľného času, najčastejšie cez víkendy pomáha pri realizácii očisty Dunaja, kde samozrejme zapája aj svojho technicky zdatného pomocníka malotraktor. Vykonáva nielen čistenie, ale pracuje a privyrába si orbou záhrad, kosením pozemkov a ostatnými poľnohospodárskymi prácami. Prezradil nám, že keď ide o jeho záujmovú prácu, preferuje prácu s technikou. Vyrába zaujímavé diela, ktorým vdychuje industriálny štýl. V budúcnosti sa určite dočkáme aj jeho prvých výrobkov, ktoré by chcel odprezentovať ako svoje technické a morálne zdatnosti získané na Strednej odbornej škole automobilovej a podnikania v Senci.

            Alexovi držíme v jeho záujmových činnostiach palce a tešíme sa čím nás nabudúce prekvapí.

            Foto vo fotoalbume

      • 26nov
          • O čom sme na SOŠ AaP v Senci nevedeli?

            Naši študenti sa zúčastňujú na mimoškolských aktivitách, ktoré nemusia úzko súvisieť len so vzdelávacím       prostredím, v niektorých prípadoch sa týkajú disciplíny a životného štýlu, ktorý si naši študenti zvolia.

            Výborný študent v škole ale aj na odbornom výcviku Samuel Nagy študent II.V.triedy autoopravár -  mechanik,

            sa 9.11.2019 zúčastnil medzinárodnej súťaže bojových umení v hlavnom meste Maďarska v Budapešti, kde prezentoval svoje vynikajúce športové schopnosti, v bojovom umení Jiu Jitsu /čítaj Džiu Džicu/, kde vynikajúco zvládol etiku a etiketu bojového umenia Jiu Jitsu. Po celodenných čiastkových zápasoch so zahraničnými súpermi sa prebojoval až do finále, kde získal krásne druhé miesto ako ocenenie svojich schopností.

            Sláva mu však nestúpla do hlavy ako by sa dalo čakať, alebo predpokladať. Je to skromný vždy veselý a kamarátsky náš Samuel alebo Samko, spolužiak vždy pripravený pomôcť v núdzi ktorémukoľvek z nás. Sme radi že naša škola svojou mierou prispieva k zdokonaľovaniu Samuela v oblasti vzdelávania a disciplíny a že históriu svojho vzdelania, začína tento šikovný chalan písať práve na našej škole.

            Do budúcich ďalších veľkých víťazstiev mu držíme palce, prajeme veľa vytrvalosti a samozrejme Vám čitateľom budeme prinášať jeho úspechy pokiaľ to bude možné. Fotodokument a video zo súťaže nájdete vo fotoalbume školy.

      • 22nov
      • 20nov
          • Deň s odbornou porotou v Olomouci

            Tretiaci zo školy podnikania sa chystajú koncom januára 2020 na Medzinárodný veľtrh cvičných firiem do Olomouca. Po roku, 14.11. 2019 sme opäť strávili deň s odbornou porotou v Olomouci na Strednej odbornej škole logistiky a chemie. Dozvedeli sme sa cenné rady ako vytvoriť prezentáciu a najmä reklamné videá. Praktické ukážky boli samozrejmosťou. A Olomouc sa nám páčil ako vždy J Výpravu za poznaním tvorili žiačky K, Gundová, N. Kačová a D. Rendeková, pani riaditeľka Ing. Ľ, Hrubanová, Ing. J. Krasňanská

      • 15nov
      • 06nov
          • ŠTUDENTSKÁ KVAPKA KRVI

            Kampaň organizuje Slovenský Červený kríž (SČK) v spolupráci s Národnou transfúznou službou (NTS) SR a hematologicko-transfúznymi oddeleniami nemocníc.V rámci „Študentskej kvapky krvi  sa nám na škole opäť podarilo osloviť študentov, ktorí majú 18 rokov a išli darovať krv ako prvodarcovia. Máme skúsenosť, že mladí ľudia darujú krv v 18-ke. Ak ich chytí za srdce ušľachtilosť tohto činu, potom chodia darovať krv opakovane. Študenti odboru autoopravár pod vedením svojho učiteľa odborných predmetov začali s darcovstvom prvýkrát v šk.roku 2018/2019. Majú naďalej záujem pokračovať v darcovstve aj počas štúdia a určite aj po štúdiu ako absolventi SOŠ AaP v Senci. Ako sa v živote hovorí „všetko je raz prvý raz“, tak pri našich študentoch sa bude vždy prvé dobrovoľné darovanie krvi spájať so štúdiom na našej škole.

            Po darovaní krvi bolo cítiť v študentoch hrdosť na čin, ktorý vykonali. Otázky typu“ Kedy môžeme ísť opäť darovať?“ nás utvrdili v tom, že sme posunuli našich študentov technických odborov bližšie k dospelosti nie fyzickej ale psychickej. Už teraz si uvedomujú, že dobrovoľné darcovstvo krvi je čin, ktorý je nezaplatiteľný. Dnes sme darovali my a tým zachránili  životy ľudom,ktorí našu pomoc potrebovali.

            Foto: viď vo fotoalbume

      • 05nov
          • Kultúrne podujatie

            V pavok 8.11.2019 o 8.00 hod. sa v Mestskom kultúrnom stredisku v Senci uskutoční divadelné predstavenie v anglickom jazyku "JACK and JOE.

            Po skončení predstavenia pokračujeme vo vyučovaní podľa rozvrhu.

      • 28okt
          • Kultúrne podujatie

            V utorok 29.10.2019 sa uskutoční v Mestskom kultúrnom stredisku Senec predstavenie na tému Kyberšikana.
            Zraz všetkých žiakov je pred Kultúrnym strediskom Senec o 7.50 hod.Začiatok predstavenia začína o 8.15 hod.

            Po ukončení pokračujeme vo vyučovaní podľa rozvrhu.

      • 25okt
          • Jesenné prázdniny

            Čakajú nás jesenné prázdniny. Posledný deň vyučovania je 29.10.2019(utorok). Prázdniny začínajú v stredu 30.10.2019 a trvajú do piatka 1.11. 2019. Nástup na vyučovanie je v pondelok 4.11. 2019. Prajeme príjemné prežitie voľných dní.

      • 07okt
          • Župné školy v Senci

            Vo štvrtok 10.10.2019 sa na našej škole uskutočnia Župné školy.

            Ak sa nevieš rozhodnúť kam na strednú, tak sa k nám príď pozrieť.

             

            Kde : SOŠ AaP Kysucká 14, Senec

            O ktorej : od 9.00 hod. do 17.00 hod.

            Kedy : 10.10.2019

            Tešíme sa na Vašu účasť!

             

      • 09okt
          • Naši spolužiaci

            Stredná odborná škola automobilová a podnikania v Senci sa už desaťročia zameriava na prípravu mladých odborníkov pre oblasť autoopravárenstva a podnikania v automobilovom sektore, doprave a službách. Jej žiaci sa často už počas štúdia na škole stávajú vynikajúcimi pracovníkmi, k čomu prispieva aj systém duálneho vzdelávania v učebnom odbore autoopravár.

            Pre mnohých žiakov sú automobily a automobilizmus celoživotnou vášňou a ich budúca práca je aj ich najväčším koníčkom. A to je pre prax ten najlepší základ, ktorý si človek môže želať. Radi by sme vám predstavili aspoň niektorých z nich.  

            David Balogh je žiakom 2. ročníka odboru autoopravár - mechanik. Je to usilovný žiak s dobrými študijnými výsledkami. Svoj voľný osobný čas venuje okrem iného aj propagácii školy. Zúčastňuje sa  súťaží na slovenských okruhoch pretekov RC áut, na ktorých prezentuje zručnosti ovládať svoje autíčko. Svoje technické schopnosti využíva na  konštrukčné vylepšenia jazdných vlastností vozidla. Umiestnenia na súťažiach na slovenských okruhoch ho posunulo na vyššiu úroveň. Začali ho pozývať na medzinárodné súťaže do Čiech, Maďarska, Poľska, odkiaľ si prináša nielen skúsenosti, ale aj cenné trofeje.

            Alex Benický je študentom 2. ročníka odboru autoopravár – mechanik, kde dosahuje veľmi dobré študijné výsledky. Vo voľnom čase sa venuje technike. Vedomosti a zručnosti, ktoré nadobudol počas štúdia i praxe sa mu veľmi zišli pri práci na jeho vlastnom minitraktore. Nielenže si dokáže urobiť kompletný servis tohto záhradného tátošíka, ale dokáže si vyrobiť aj technické doplnky a vylepšenia. Zároveň s ním vykonáva aj všetky záhradné činnosti ako oranie, kosenie, rotavátorovanie... V mimoškolských aktivitách sa ako člen historického klubu  Slovenského národného povstania venuje propagácii a šíreniu odkazu SNP. Zúčastňuje sa ukážok historických bojov v dobových uniformách z obdobia SNP. (Fotky pochádzajú z Komárna z 21.9.2019 kde sa zúčastnil osláv otvorenia časti múzea v historickom mestskom opevnení ( viac vo fotoalbume).)

            Je potešujúce, že aj medzi žiakmi učebných odborov sa nájdu šikovní, iniciatívni chlapci, ktorí chcú napredovať vo svojej odbornosti, a zároveň sa nestratia ani v spoločenskom živote komunity. Snáď bude takýchto mladých ľudí čím ďalej, tým viac.

      • 07okt
          • Jablkové hodovanie v Senci

            Ani upršané počasie nezabránilo našim žiakom a učiteľom zapojiť sa dňa 5. októbra 2019 do seneckého Jablkového hodovania. Výsledkom dlhých hodín strávených pri rúre a sporáku bolo nepreberné množstvo dobrôt, ktoré pripravili naši dobrovoľníci: učitelia, rodičia, žiaci (najmä žiačky :-) ). Kto navštívil naše stanovište, potvrdí, že bolo z čoho vyberať! Na stoly sa usmievali jabĺčkové dobroty na všetky možné spôsoby. Ďakujeme všetkým, ktorí akýmkoľvek spôsobom prispeli do tejto milej akcie. Už sa tešíme na budúci rok!!!Fotky vo fotoalbume.

             

             

      • 01okt
          • Župný deň v Avione

            Končíš základku? Vyber si superškolu.

            Kde:  Avion Shopping park Bratislava

            Kedy:  4.10.2019

            O ktorej: od 9.00 hod. - do 18.00 hod.

            Príď aj ty, budeme tam aj my! Príďte sa pozrieť aj na prezentáciu našej školy! Tešíme sa na Vás!

      • 13sep
      • Kontakt

        • Stredná odborná škola automobilová a podnikania Senec
        • sos.senec@region-bsk.sk, riaditel@sossc.sk, sekretariat@sossc.sk
        • 0915 835 195, 02/45 92 49 58 - riaditeľka školy 02/45 92 49 51 - vrátnica školy 0918 804 973 - zástupkyňa riaditeľky 0905 277 902 - vedúci hospodársko technického úseku
        • Kysucká č.14 903 01 Senec Slovakia
        • 36064386
        • 2021687437
        • 02/45924951
      • Prihlásenie